Drainage

Voor een tuin is het heel belangrijk dat overtollig water goed en snel weg kan lopen. Niet alleen vanwege de overlast die u ervan heeft, maar vooral om te zorgen dat de beplanting in uw tuin goed kan groeien en bloeien. Wanneer de beplanting te lang in natte grond staat, zal de groei ernstig stagneren en kunnen de planten en bomen zelfs afsterven. Om dit te voorkomen of te verhelpen is het aanleggen van een drainagesysteem een goede oplossing. Om dit systeem goed te laten functioneren moet dit vakkundig worden aangelegd.

Nieuwbouwtuinen heeft iemand in dienst die er gespecialiseerd in is, zei hebben ervaring in het aanleggen van drainagesystemen. Zei weten precies wat er moet gebeuren om wateroverlast te voorkomen of op te lossen.
Grondverzet gaat vaak in samenhang met drainage. Bij het aanleggen van een goed werkend drainage systeem komt meer kijken dan het graven van een sleuf en de drainage buis erin leggen.

Zo moet er rekening worden gehouden met allerlei factoren, zoals:

  • Grondsoort
  • Bodemstructuur
  • Stand (grond)waterpeil
  • Wensen van de klant

Wanneer u kiest om de drainage te laten verzorgen door het nieuwbouwteam bent u verzekerd van een goed werkend drainagesysteem (ook op lange termijn).

1 duidelijk aanspreekpunt om een tuin te krijgen wat u voor ogen hebt.